Wacom intuos4 S

wacom intuos4

Kuvan mukainen piirtopöytä tuli ostettua ja laitankin tänne omia kokemuksia ja tuntemuksia kyseisestä värkistä. Ostin sen Pixmania verkkokaupasta, hinnan perusteella. Samaa pöytää löytyy toki suomestakin, mutta hinta on noin 60€ korkeampi.

Piirtopöytä Wacom Intuos4 S on pienin intuos-sarjan pöydistä. Ensitestien perusteella pienuudesta ei ole haittaa. Vähän ihmettelin, kun nappuloiden reunaan ei syttynyt OLED-näyttöjä osoittamaan, mitä mihinkin nappulaan on kytketty. Kävi ilmi, että tässä pienimmässä mallissa, sitä ominaisuutta ei ole ollenkaan. Täytyy opetella, mikä toiminto minkäkin nappulan takana on.

Wacomin asetuksia ja säätöjä etsiessäni tein tuhrun, jonka nimesin tenäksi. Jokainen auto pystyy tekemään tenän. Mutta miltä tenä oikeasti näyttää? Oma näkemys siitä.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
23.05.2010 Pitäisi puhua piirtopöydästä, mutta piirtopöytää ei voi käyttää ilman hyvää ohjelmistoa.
Löysin tarkoitukseen sopivan, kevyen PAINT TOOL SAI-ohjelman. Piirto-ohjelma vaikuttaa ensitestien perusteella erittäin lupaavalta. Esim. wacomin paineentunnistus tuntui toimivan hyvin.

Muutamia ihmettelyn aiheita löytyi heti, kuten jonkun kuvan hakeminen aiheutti virheilmoituksen.
Tästä vaivasta pääsee poistamalla ruksin File-valikosta.

Toinen ihmettelyn aihe oli Layer, ja Color and Tool-paneelin sijainti vasemmassa reunassa. Myöskin näiden siirto oikeaan reunaan on helppoa menemällä Window-valikkoon ja ruksaa näytä oikealla tjms.

Väriympyrän alapuolella on alue, jolla voi kokeilla sivellintä ennen varsinaista nyhräämistä. Hyvä ominaisuus, kun vain muistaisi sitä käyttää.

Jos piirrät Sai:lla vektoriviivoja, avaa uusi vektorikäyttöön suunniteltu Layeri täältä . Saat vektoripiirtoon uudet työkalut. Vektorityökalujen käyttö on mielestäni helpompaa kuin "vedellä sadasta kahvasta".

Pressure-työkalu ansaitsee erityismaininnan innovatiivisesta ideasta. Työkalulle löytyy netistä oppaita vaikka kuinka. Samoin koko ohjelmalle.

Sai:lla nopeasti kyhätty vektoripiirrustus.