Sony Ericsson w800 kuorien vaihto

Google
Hakusanoja, joita voit käyttää etsiessäsi kännykänkuoria (maalaa ja raahaa ylläolevaan kenttään)
ebay K750 housing
original K750 tastatur
W800 cover
W800 keypad
K750i Cover/Fascia
Joystick Direction Button

W800 kännykkään K750 kuoret

Kun oma W800 kännykkä tippui muutaman kerran asfaltille ja sai kolhuja, niin päätin vaihtaa siihen kuoret. Olin jo kyllästynyt valkoiseen väriin ja halusin vaihteeksi jotain muuta väriä. W800:n näppäimistön värivaihtoehdot olivat valkoinen ja hopea.
Kumpikaan väri ei oiken kiinnostanut joten laitoin kännykkään K750:n kuoret ja näppäimistömaton. Mustia w800 kuoria kyllä löytyy mutta ei mustia näppäimiä.

Keskirunkoa en vaihtanut vielä ollenkaan, vaan ainoastaan etukuoret, näppäimistömaton ja takakuoret. Keskirungon vaihdon voin tehdä, kunhan saan ostettua pinsettisarjan (tweezer set). K750:n alkuperäistä joystickia en vaihtanut ollenkaan, koska olen tottunut tuohon w800:n kumipäiseen tikkuun. Kännykästä tuli w800/k750 sekasikiö.

Joikkarin kumipään irtoaminen on tyyppivika... omassani se on vielä pysynyt paikoillaan. Koputtaaa puuta. Näkyypä joystick direction buttoneita olevan ebayssä myynnissä muutamalla eurolla. Tosin postikulut on liian suuret verrattuna tuotteen hintaan.

Kuvassa on W800 alkuperäinen näppäin, josta kumipää on lähtenyt omille teilleen. Alkuperäisyyden huomaa tatin allaolevasta tiivisteestä. Piraatti näppäimistä tiiviste puuttuu. Toki näppäin toimii ilman tiivistettäkin. Täytyypä kokeilla, voisiko tuohon valaa mustasta silikonista uuden pään?. Ja pysyykö valettu silikoni paikoillaan?

Porasin 1,5mm terällä keskelle napin pohjaa reiän. Siinä toivossa, että silikoni pysyisi paremmin kiinni. Tiukka neliönmuotoinen puutappi joikkarinkoloon ja mustaa silikonia nappiin. Napin pinta on vielä märkä, eikä märkää silikonia saa tuon sileämmäksi saippuoidulla sormella. Pääasia että napin pinta on koholla, niinkuin alkuperäisessäkin. Kun silikoni kuivaa, niin voin kokeilla pinnan siloitusta jollain konstin.

Silkonin kuivuttua käpälöin nappulaa ja jäi kyllä vahva tunne että silikoni pysyy paikoillaan. Tuntuma ei ole aivan sama kuin alkuperäisessä mutta parempi sekin kuin ei mitään. Jälkiviisautena silikoni olisi ehkä kannattanut pursottaa poratusta reiästä takakautta. Ja niin että se tulisi napinpinnan yli n.2mm. Kuivamisen jälkeen sen voisi muotoilla mekaanisesti.

Kuvissa asiallisen näköinen joikkarin näppäin. Mutta lähemmässä tarkastelussa paljastuu, että musta keskusta onkin kovaa muovia ja käyttötuntuma on sen mukaista. Ennen ostopäätöstä kuoria pitäisi päästä omin käsin "hiplaamaan" ja toteamaan että onko kuoret "high quality" laatua, vai pitäisikö kuorisarja työntää roskiin. Mutta minkäs teet, ostopäätös on tehtävä pienen kuvan perusteella. Näyttää vahvasti siltä, että halpaa ja hyvää ei ole... ne on kaksi eri tuotetta.

Kuorista ja niiden avaamisestahan tällä sivulla piti puhua, meinasi mennä pelkäksi joikkarin napin jorinoiksi. Kuorien avaamiseen tarvitset kuvassa olevat työkalut. Työkalut ylhäältä alas: ristipäämeisseli, kuoren avaustyökalu ja torx avain. Joidenkin kuorisarjojen mukana tulee torx ja avaustyökalu.

Netistä löytyy ohje missä kuoret avataan veitsellä. Toki sen saa veitselläkin auki, mutta keskirungossa on joitain litteitä johdinkalvoja esim. CAMERA FLEX CABLE jota kannattaa varoa. Näitä kaapeleitakin on ebayssä myynnissä, jos vahinko sattuu ja kaapeli murtuu.

Etukuoren avaus: poista akku ja simkortti, avaa 2kpl torx ruuveja (poista kokonaan). Käännä puhelin, avaa muistikortin läppä ja poista kortti. Ota kuorityökalu ja avaa kuvan mukaisessa numerojärjestyksessä. Kuoren avaustyökalua liutetaan raossa kunnes liittimet aukeavat. Viimeinen eli 9 kohta aukeaa nitkuttelemalla/taittamalla. Varaa spraypullossa paineilmaa viereesi, sillä kuorien sisällä on pölyä/likaa/karvoja uskomaton määrä. Oikeanpuoleisessa kuvassa eroja alkuperäisen ja piraatin välillä.

Huonolaatuisesta näppäimistömatosta (vasen) irtoaa maali viikossa. Maali kuluu ja irtoaa paloina (5-näppäin) . Keskimmäinen on w800:n alkuperäinen näppäinmatto altapäin kuvattuna. Jos haet esim. näppäimistömattoa, niin sisällytä sana "original" hakuusi. Itsellä käytössä vodafonen mustat näppäimet. Joikkarin päällä olevan näppäimen logosta päätellen.

Lopuksi vielä K750:n takakuoret, joiden toimintaan w800 puhelimessa olen todella tyytyväinen.