Tietokoneesta tallentava digi-TV

Perheen kakkosteeveeksi ostin (lue: itselle) TerraTec Cinergy T2:n USB väyläisen pulikan. Ei muuta kuin asentamaan. Laatikossa olleet ajuri ja ohjelma CD:t jätin suosiolla avaamatta, ja hain uusimmat softat valmistajan sivuilta.
Käytin BDA Driver 2.3.0.24 ja Beta vaiheessa olevaa TerraTec Home Cinema 4.85 ohjelmaa, tänään, 22.10.2006 oli Home Cinema päivittynyt oikeaan 4.85 versioon. Päivityksiä tippuu kiitettävästi...
Uusinta Beta-versiota voit etsiä täältä.

Ensin imutin XP:n WindowsXP-KB896626-v2-x86-FIN.exe korjaustiedoston koneelleni ja asensin sen. Windowsista on löytynyt virhe, joka saattaa aiheuttaa ongelmia, kun digiviritin ottaa vastaan DVB-videovirtaa. Myös SP2 pitää olla asennettuna. Voit hakea tiedostoa MS-sivuilta KB896626 nimellä.

Koska TerraTec toimii BDA-ajureilla, on mahdollista käyttää jotain ulkopuolista tv-katseluohjelmaa. Asensin testimielessä ProgDVB ohjelman, tv näkyy ja kuuluu myös tällä ohjelmalla. Katseluohjelmat on nyt samanaikaisesti koneella. Yhtäaikaista käyttöä tuskin kannattaa kokeilla. Ohjelma toimii kohtuu vaatimattomalla koneella. Tietojeni mukaan paras TV-katseluohjelma on DVBviewer ?
Koneessani on USB2 lisäkortti (kiinni tulostin + bluetooth usb-tikku) PCI-väylässä ja niin laitoin TerraTecin siihen samaan. Kortissa on neljä ulkoista porttia ja yksi sisäinen. Laitoin Terratecin USB piuhan sisäiseen paikkaan.
Home Cineman sulkeminen aiheutti koneen kaatumisen ja käynnistämisen uudestaan. Vielä pahempaa oli tulossa: tietokone ei sammunut normaalisti (käynnistä --sammuta tietokone), vaan käynnisteli itseään aina uudestaan ja uudestaan ??.
Mitä ihmettä?, mietin, missä vika? Kenties terratecin ajurissa? Home Cinema ohjelmassa? USB:n virransaanti ongelma? Kun tietäisi, yritin miettiä, millä saisi vihjeen mistä kenkä puristaa.
Koirakin häipyi huoneesta, kun kone piippaili ja käynnisteli itseään. Kieltämättä... mielessä kävi päästää kone lopullisesti hengiltä, vaikkapa kirveellä. Ehkäpä koira vaistosi mielentilan, ja luikki häntä jalkojen välissä huoneesta.


Aamulla, hyvin nukutun yön jälkeen, herne korvien välissä antoi epämääräisen vihjeen.

Menin Käynnistä - - - Oma Tietokone...oikealla hiiren napilla ominaisuudet - - - Lisäasetukset välilehti - - - Käynnistys ja palautuminen... Asetukset ... Järjestelmävirhe... pukki pois Käynnistä tietokone automaattisesti uudelleen kohdasta. Jes!

Näin tietsikka pysähtyy virheilmoitukseen, ja voit tutkia mistä uudelleenkäynnistys johtuu.
Testaamaan... kone päälle...sammutus... nyt kone pysähtyi "siniselle virheilmoitus" sivulle josta yksi sana paloi käpylisäkkeen taakse tulikirjaimin: USB2HUB Eli näytti että ongelma johtui tästä PCI-väylässä olevasta kortista.

TerraTec irti tästä kortista ja äkkiä. Laitoin Terratecin emolevyn USB2 väylään ja voilá, homma oli siinä. Kone sammui oikein, Home Cinema ohjelma toimi niin kuin se kuuluisa junanvessa.

Mitä ne ihmiset vouhkaa Ylen tekstityksistä, toimiihan nuo, ja saa siirrettyä DVD levylle saakka.
Työpöytä siistiksi, upotin TerraTecin kuvanmukaisesti yhteen tyhjään 5.25 paikkaan. Laite on neliönmuotoisessa putkessa. Putki on leveys / korkeus-suunnassa n. 2 mm suurempi kuin Terratec. Tällä halusin jäähdyttää TV-viritintä.

Kaukosäädin on aivan liian tarkka suuntauksestaan tai heikkotehoinen, komennot eivät mene aina ensimmäisellä painalluksella perille. Pientä viivettä oli myös havaittavissa kaken komennoissa.
Yksi hyväpuoli on se, että jos ei katso TV:tä vaan kuuntelet Winampia, kake ohjaa myös sitä. Seuraava, edellinen kappale jne. HIENOA !!! Laitteen mukana tullutta antennia en kokeillut ollenkaan.
Ensimmäinen televisio-ohjelma on nyt poltettu DVD:lle ja tallenteen laatu on erittäin hyvä. DVD:n kuvanlaadussa en huomannut mitään eroa verrattuna lähetyskuvaan. Ennen polttamista, leikkasin mainokset pois ProjectX java ohjelmalla. DVD:n authorointiin käytin MuxMan sovellusta.

Tällä antennilla sain TerraTecin signaalivoima ja -laatu arvoiksi täysin samat kuin kattoantenilla. Ei läheskään kaikilla sisäanteneilla pääse kattoantennin arvoihin. Mutta... tälläkään ei tullut helpotusta signaalivoiman heittelyihin. Se vaippavirtaerotin pitäisi vielä kokeilla... tai vahvistin kattoharavaan? Vaikka signaalivoima vaihtelee 0-94% välillä, pitää palkin mennä punaiseksi, ennenkuin tulee häiriöitä TV kuvaan. Sisäantenniksi tämä Digiality DA-1200 on erittäin hyvä.

Signaalivoiman heittelyiden syy taitaa olla lähetyspäässä. Talossani on kaksi kattoantennia, kummassakin on kaksi digiboxia. 9.11.2006 oli Digi-lähetyksessä oli jotain vikaa, kun voimakkuus laski niin että Finluxin digi-tv ei näkynyt ollenkaan(anal. toimi), TerraTec näytti subin-muxin Dia-esityksenä. Humax PVR-8000 näkyi ok, s-voima oli vain 31% (normaali n.70-80%), äänet kirskahteli, samoin tytön NOKIA boxi näkyi. Sanoisinpa että täällä tarvittaisiin alilähetintä. Vuoden päästä kun analogiset lähetykset loppuu ja olemme vain Digi-tv:n armoilla, joka taloudessa pitäisi olla n.10 kpl erimerkkisiä boxeja, ehkpä näistä joku näistä näyttää häiriötöntä kuvaa. TV lupamaksuihin pitää saada alennusta, jos Digita ei lähetä riittävän voimakasta signaalia. Vertaa Sähkökatkokset vs. TV-lähetys. Tietenkin Digita selittelee, että kuluttajan antennit on puutteellisia / huonoja tai sääolosuhteet on olleet huonot, ei ei ei.. Syyllinen kyllä nyt on lähetyspäässä, joko vika tekniikassa tai väärä järjestelmä. Virolaiset olivat viisaita valitessaan Tv-järjestelmänsä.
Kokeilin vaippavirranerotinta ja kuin taikaiskusta ongelmallinen B-muxi näkyy kuin pitääkin, jes...

Tämä olisi pitänyt tilata samaan aikaan kuin Terratec...näin jälkikäteen ajateltuna.
ProjectX ohjelman tärkeimmät tekstitysasetukset. Prepare --- Proces Window --- PreSettings --- Subtitle. Näillä asetuksilla tulee kolmet *.srt tekstit, on vain valittava oikeat, kun tarvitsee niitä.

Video koodekeista senverran, omassa käytössä afterdawn.com sivuilta haettu FFDShow koodekki (ffdshow_rev802_20070120_clsid.exe). Eipä voi moittia, on nopea ja paljon säätöjä (tarpeettomia??). Asennettaessa tai jälkikäteen pitää rastia subtitles kohta, muita säätöjä en ole tarvinnut. Tämä koodekki ei kuitenkaan toimi Home Cinemassa, ei kannata edes koittaa!!!. Laitteessa toimii, ohjelmassa ei.
Kaavio DVD:lle poltosta

Huomioi tiedostopäätteet eri ohjelmien jälkeen. Kaavio on suuntaa-antava, eli mm. tekstitystiedostoja ei ole mukana. Muista polttaa (VOB, IFO, BUP tiedostot) DVD levyn VIDEO TS kansioon.
Vaikka terratecin oma kaukosäädin on tehoton / liian tarkka suuntauksestaan, voi kanavanvaihtoon käyttää vaikkapa kännykkää. Sony Ericsson W800 kännykällä ja langattomalla Bluetooth yhteydellä se onnistuu (jopa paremmin).
Muutaman kerran kuvaa ei löytynyt ollenkaan, vain ilmoitus: "Heikko tai puuttuva signaali" tjsp. Ohjelma vika se ei ole, kun kumpikin TVkatseluohjelma käyttäytyy samoin.
"Heikko tai puuttuva signaali" virheilmoituksen syy vaippavirranerotin paskana (01.07.2007)

Tulipa mieleen, että kun antennisignaalin voima edelleen pumppaa asteikolla 0-95. Jos käy huono säkä, kun laite otetaan käyttöön ja juuri sillä hetkellä on ant.sig-voima 0%. Tulisiko silloin tämä tilanne???
Kuvaruutu mustana ja mieli vielä mustempana pähkäilin mitä tehdä? Kuva löytyi, kun USB kaapelin irroitti ja laittoi takaisin. Koneen takana olevaa kaapelia oli aika työläs ährätä irti ja takaisin. Pienen miettimisen jälkeen virittelin USB piuhaan katkaisimen (merkkivalolla), joka vastaa samaa kuin kaapelin laitto / poisotto.
Tavallaan usb-digiviritin on tarkoitettu läppäriin tai satunnaisesti käytettäväksi. Nyt se oli joka käynnistyksen jälkeen laitehallinnassa. Jos käytti USB-muistitikkua ja halusi irroittaa sen turvallisesti, niin piti olla tarkkana, että sammutti muistitikun eikä digiviritintä. Nyt ongelmaa ei ole, jos "poistaa" Terratecin napilla.
Vihreälle ledille laitoin vastuksen usb:n 5 v jännitteelle. Vastuksen arvoksi sain 330 ohm. Etuvastuksen voi laskea täällä. Tai voi käyttää laskemisen apuna ohjelmaa.
Se, mistä tämä "mustaruutu" johtuu, en osaa sanoa. Toivottavasti joku tietää, ja ilmoittelee siitä.
Huom. Lähetyspäässä on jotain vialla?, muutkin ihmiset on ihmetelleet "ei signaalia" mustaaruutua, vieläpä eri laitteilla ja eri päivinä.