Enkeli Swarovski kristallipallolla

Yritetään tehdä tästä mallista tiffanytyö. Pähkäillään ensin, pitäisikö antaa enkelille käteen kirkas lasipallo, mattapintainen vaiko joku muu.
Sileän pallon pahin skenaario on se että talo voi kärähtää. Nimittäin pyöreä lasipallo kohdistaa auringonvalon tehokkaasti ja näinollen enkelistä tulee polttolasi. Ja jos enkeli jää ulkopuolelle ja rullaverho vedetään enkelin eteen, on tulipalovaara enemmän kuin lähellä.
Jos aikoo tehdä tämän mallin kirkkaalla lasipallolla, niin kannattaa tarkistaa onko talon palovakuutukset kunnossa.

Polttopiste on aika lähellä palloa (arviolta 5-6mm), ja verho voi tulla juuri tuolle etäisyydelle. Joten pelko mökin palamiselle on todellinen.
Vaihtoehtona voisi olla Swarovskin 20mm crystal ball. Pointtina tässä olisi se, että valo hajaantuu eikä keskity. Tätäkin joutuisi tuunaamaan, hiomaan ripustusreiän pois. Katsotaan tilannetta paremmin kun tilaamani Swarovskin pallot tulee.

Jos hiomaterän koko on 3/4 tuumaa eli n. 19mm tulee googlettamalla hakea 20mm crystal ball tai 20mm Crystal Swarovski. Ehkäpä sanoilla Round Faceted 20mm Pendant,  löytyy jotain.

Swarovskit saapuivat (vasen kuva) ja uskomattoman hienojahan nuo on, uskaltaako niitä työstää ollenkaan? Odottelen vielä "Cubic Zirconia Round Faceted 20mm Pendant" tuotteita, ja päätän vasta sitten kummatko laitan enkeliin.
Paluuta ei enää ole, yksi swaro on hiottu. Aloitin enkelin tekemällä ensin kristallin ympärillä olevat palat tinaten ne yhteen. Kristallin ajattelin tinata enkeliin viimeiseksi. Teen enkelin aivan normaalina tasotyönä...

Pala palalta enkeli valmistuu. Siipiin pitää keksiä jostain iridisoitua lasia. Tilaamani "Cubic Zirconit" saapuivat (kuva oikealla) ja ne kävisivät myös tähän työhön (jopa ilman hiontaa). Mutta hiottu swaro tähän enkeliin tulee, katsotaan jatkossa zirconeille joku muu paikka.
Enkeli valmiina... täytynee tehdä tästä vielä jonkun muun värinen. Valkoinen kenties?