Silmälasien kunnostus

Sangat poikki, eikä voi korjata. Mitä tehdä? heittääkkö kaikki roskiin, vai pitäisikö yrittää jotain? Linssit ovat kuitenkin hyvät. Linssien ominaisuuksista: rajattomat monitehot, auringossa tummuvat, yhdistelmä pinnoite: heijastuksenesto ja kovapinta.
Päätin kokeilla, löytyisikö linsseille uudet kehykset. Kierreltyäni muutamissa liikkeissä, totesin että oli lähes mahdoton löytää juuri sopivia kehyksiä näille linsseille. Eräästä liikkeestä mukaan tarttui kohtuuhintaiset sangat (50€).

Linssit eivät sopineet kunnolla näihinkään, joten jouduin hiomaan linssit kehyksiin sopiviksi kotikonstein. Kysymys millä hioisin? Lasia linssit ei kuitenkaan ole, vaan jotain muovia (todennäköisesti CR39-muovia) joten kaivoin pienoisporakoneen esille. Pelko muovin hallitsemattomasta sulamisesta hionnan aikana hieman askarrutti. Hiominen ei ollutkaan mikään vaikea temppu. Muovi oli tarpeeksi kovaa, eikä sulamisesta ollut pelkoa. Linssin kulmasta piti ottaa tavaraa niin paljon, että siima-uraa ei enää ollut. Uran tein pienoisporakoneen laikalla. Viimeistelin hiontajäljet "rättilaikalla". Linssit saa parhaiten paikoilleen ohuesta muovista leikatulla suikaleella.

Hionta vielä kesken...

Valmiit lasit ja työkaluja joilla hionnan tein.

Muutamia nettikauppoja:

Optical4Less Luotettava putiikki HongKongissa ja edullinen titanium kehykset + 1,6 linssit n. 70€
Global Eye Glasses  
39 Dollar Glasses  
EyeBuyDirect EU alueella (Ranska)
Goggle4u  
Zenni Optical