Samsung GT-S5230

s5230 25.01.2010 Tulipa hommattua kyseinen luuri, ja tyytyväinen olen ollut. Hintaan, (149€) sekä puhelimeen. Leikkasin ensitöikseni luurin mukana tulleen näytönsuojan hieman pienemmäksi. Nappien ja kuulokkeen päältä + reunoilta. Muuten tuo väliaikainen suojamuovi irtoaa heti taskuun laittaessa. Tilasin toki oikeita suojamuoveja ja muutamankin "Leather Case" systeemin. Mutta niistä lisää myöhemmin.

Puhelimen avaus: Paina jotain "oikeaa" näppäintä ja senjälkeen näytölle ilmestyvää keltaista lukonkuvaa.

Käytettävän ohjelmistoversion voi katsoa näppäilemällä numeronäppäimillä: *#1234#
Oma versio: S5230XBIG2

Tärkein ja hyödyllisin (omasta mielestä) on qwerty näppäimistö, joka tulee esiin kun puhelimen kääntää vaakatasoon. Pystyasennossa näppäimistönä on tavallinen numeronäppäimistö.

Ääkköset tulevat painamalla kaksi kertaa esim. a kirjainta, tulee ä. Tekstinsyöttökielenä oli oletuksena SV ? (Ruotsi) joten se kannattaa muuttaa heti FI:ksi
Valikko -- Asetukset -- Puhelinasetukset -- Kieli -- Tekstinsyöttökieli -- Suomi.

Ensimmäisenä tuli 3 punnan "BLACK HYBRID ARMOR CASE"-kuoret.
Kuoret istuivat sampan päälle tiukasti ja hyvin. Kaikki näppäimet ovat käytettävissä. Latausliittimen päällä oleva luukkukin aukeaa. Kännykän reunoille tulee neljä "muoviklipsupattia". Muutenhan suojakuoren ala- ja ylä-osa ei lukitu toisiinsa. Kuoren kiinnitysklipseissä harmittaa niiden terävyys. Toistaiseksi ne eivät ole tarttuneet vaatteisiin.
Postikuluineen, kuoret tulivat maksamaan £5.28

Tiedostojen siirtoon asensin SAMSUNG NEW PC STUDIO ohjelman. Ohjelmalla voi siirtää tiedostoja USB:n ja Bluetoothin avulla. Käytän jälkimmäistä tapaa, helppokäyttöisyyden vuoksi.

Pelit voi siirtää/asentaa samsungiin seuraavasti.
Avaa "Samsung New PC Studio" ohjelma -- paina hae laitetta -- klikkaa S5230 laitetta ja yhdistä
-- avaa GT-S5230 logosta ja valitse "other files"-kansio auki
-- avaa kansio jossa siirrettävä peli on (*.jar päätteinen)
-- ota hiirellä pelistä kiinni ja raahaa ja pudota other files kansioon.
-- odota siirron loppumista ja sulje "Samsung New PC Studio" ohjelma.
-- avaa kännykkä -- valikko -- omat tiedostot -- muut tiedostot -- valitse tiedosto ja asenna
-- peli siirtyy nyt oikeaan kansioon ja voit asennuksen jälkeen poistaa *.jar:in "muut tiedostot"-kansiosta.

Puhelinmuistion selaamiseen/vierittämiseen kannattaa käyttää äänenvoimakkuusnappeja. Nappia painamalla vaihtuu näytöllinen kerrallaan. Hieno ominaisuus! Toinen vaihtoehto: Sormella voi vierittää vasemmalla reunalla olevasta harmaasta nappulasta, jossa ylä ja alanuolet. Näytöllä pitäisi nyt vaihtua harmaalla pohjalla kirjain. Soitetaan esim. Nipa Niemiselle -- Paina peukalolla harmaasta nappulasta -- liuta alaspäin niin pitkälle että N-kirjain on näytöllä -- päästä peukalo irti -- nyt puhelinluettelo pitäisi olla n-kirjaimen kohdalla. Jos Nipa Niemistä ei ole tällä näytöllisellä, voit painaa äänenvoimakkuusnappeja edelliselle tai seuraavalle näytölliselle.

Koputuksen aktivointi: Valikko -- asetukset -- sovellusasetukset -- puhelu -- äänipuhelu -- koputus.

Autolaturi ja nahkakuoret (aitoa tekonahkaa) Samppa istuu näihinkin kuoriin tiukasti. Näyttö on paremmassa suojassa mutta läpän magneettilukko epäilytttää. Kiinnitys toimii, mutta uskaltaako pankkikorttia laittaa kuinka lähelle lukkoa? Tiedä vaikka tiedot häviäisivät. Leather case + car charger ja postikulut maksoivat yhteensä £7.45 noin 8.50 €.

Näytön suojakalvot (6 kpl) tuli postista. Näyttö kannattaa puhdistaa kunnolla ennen kalvon laittoa esim. mikrokuituliinalla tai vastaavalla. Kalvojen mukana tulleita ohjeita noudattamalla saa ne helposti asennettua.
6X LCD SCREEN PROTECTOR FOR SAMSUNG TOCCO LITE S5230 maksoi postikuluineen £2,25

Viimeisenä nahkakuoret, joista itse en pidä. Kansi on sivulleaukeava. Samppa on toki tukevasti kiinni, mutta kannet ovat kuin "yhtä numeroa liian isot". Aivan kuin ne olisi suunniteltu jollekkin muulle leveämmälle puhelimelle ja sitten liimattu mallikohtainen kiinnipitoteline?

Tekstiviestejä kirjoitettaessa tulee joskus virheitä. Ja jos virhe tulee vaikkapa viestin alkuun, niin silloin pitää tietää miten kursori siirretään ongelmakohtaan. Koko viestiähän ei kannata poistaa, eikä erillistä näppäintäkään löydy? Millä se kursori sitten siirretään? No tietysti sormella klikkaamalla... kosketusnäyttöpuhelinhan tämä on.

Työpöytähän on tässä puhelimessa kolmiosainen, kokokuva on 720x400 pixelin kokoinen. Sormella vierittämällä saat muut viereiset "työpöydät" esille. Taustakuvan vaihtaminen on helppoa pelkän bluetoothin avulla:
- Etsi netistä kuva, tarkista koko! -- Lataa koneellesi, muista kansio, jolle lataat.
- Latauksen jäkeen, mene kansioon jonne latasit, mene kuvan päälle ja paina hiiren kakkosnappia
- Mene avautuvassa valikossa -- Lähetä kohteeseen -- Bluetooth laite -- Klikkaa bluetooth laitetta -- siirto käynnistyy -- paina valmis? #######
- Avaa kännykkä, näytöllä lukee vastaanotettu.
- Mene -- Valikko -- Asetukset -- Näyttö ja valo -- Taustakuva -- Valitse vierittämällä ladattu kuva -- paina aseta. - HUOMIO! Heti Aseta napin painamisen jälkeen painele neliönmuotoista BACK-NAPPIA niin monta kertaa että olet "työpöytätilassa". Nyt pitäisi olla taustakuva paikoillaan!

Erilainen soittoääni tutuille:
Avaa puhelin --- Puhelinmuisto --- valitse nimi --- muokkaa ja kelaa äänenvoimakkuusnapilla soittoääni esille
--- klikkaa soittoääni ja valitse esim. soittoäänet kansiosta yksilöllinen ääni.

Web-sivun suurentaminen selaimessa: Paina näyttöä niin että +/- kuvake tulee näkyviin ja liu'uta sormella ylöspäin.