Tiedostojen siirto Procasterista XP tietokoneelle

-täsmähaku

Olen käyttänyt siirtoon 13m usb-kaapelia. Kaksi 5 metristä vahvistimella ja yhtä 3 metrin kaapelia. Tämä lyhyempi on procasterissa kiinni jatkuvasti. Aikaisemmin kun siirtelin tiedostoja pelkällä XP:llä ja kone kaatui, niin oli helppo syyllistää tämä kaapeli. Oliko kaapeli liian pitkä, kun blue-screeniä pukkasi? No, enää ei tarvitse syyllistää usb-piuhaa kun käyttää siirrossa Knoppix Linux Live-cd:tä. Imuroin knoppiksen täältä. Tiedosto SuomiKnoppix-CD-20070812.iso on kooltaan 714 852kt.
Polta image cd:lle ja saat Linuxin joka käynnistyy rompulta. Käy koneesi biosissa muokkaamassa boot-järjestystä niin, että koneesi etsii ensimmäisenä käyttöjäjestelmää cd-asemalta. Kun käynnistät koneesi ja romppu on asemassa, niin koneessasi on Knoppix Linux. Linuxilla voi siirtää, kopioida tai muokata procasterin tiedostoja, pelkäämättä koneen kaatumista.

Kokeilin ensin varovasti 4:n tiedoston siirtoa (siirto poistaa tiedoston procasterista). Knoppiksen reso jäi oletusasetukselle, oli mukamas kiire testailla. Hmm... voisikohan tietyn reson asettaa jo iso tiedostoon. Kokeilin poistaa procasterin ohjelmia ja kaikki tuntui toimivan ok. Viimeiseksi tein kokeen: valitsin yli 50 tiedostoa (myös AVF:t vaikka niillä ei tee mitään) ja pistin siirron päälle. Kaikki tuli koneelle hyvin.
Ehkä procasterin ohjelmoijien kannattaisi tehdä erillinen siirto-ohjelma XP:lle. Siihen asti käytän kyseiseen tehtävään Knoppixia.

Syy XP:ni kaatumiseen ei ole selvä. Kaikki sp:t on kokeiltu, TeraCopy on testailtu eikä siitä ollut apua. Aikoinaan kun boxin ostopäätöstä tein, jonkun lehden sivulla oli että procaster näkyy tietsikalle siirrettävänä asemana. No, tietenkin pähkäilin että hyvä, tiedostojen siirto onkin helppoa. Lehti ei valehdellut, se näkyy, mutta mitä se näkyminen meinaa, kun siirrot ei onnistu. Tietenkään lehti ei voi sanoa, että tietokone kaatui kuusi kertaa peräkkäin ja testaajalta paloi käämi.


Knoppikselle löytyi seuraaja Nimble X, pieni vain n. 100 mt graafinen linux live-cd. Tiedosto NimbleX-sub100_1.iso (101 970 kt). Latauslinkki .
Edut Knoppikseen verrattuna:
-pieni koko
-nopea käynnistyminen
-näytön resoluutio heti oikein! (1920x1200).
Siirtoa en vielä kokeillut tällä live-cd:llä, todennäköisesti toimii aivan samoin kuin knoppiksella. Testaillaan kun keritään...

Ensimmäinen testi takana ja tuli yksi virheilmoitus kopioinnissa. "Ei voi kirjoittaa jne." herja Beck elokuvan kohdalla? Eli Beck elokuvaa linux ei suostunut kopioimaan/kirjoittamaan?. Todennäköisesti XP olisi heittänyt volttia juuri tämän virheen kohdalla. Harmi, en katsonut tarkemmin miten ko. file oli nimetty. Procaster ottaa EPG:stä tallennettavan ohjelman nimen jollain ihme logiikalla. Oliko Beck.avr nimeen jäänyt joku merkki jota XPei sulata, saatika Nimble X??? Seuraavalla kerralla koitan selvittää mikä on se merkki, jota Nimble X muka ei osaa kirjoittaa??

Virhe joka tulee Nimble X:ään on seuraavanlainen: kuva vasemmalla. Virhe johtuu skandeista (ääkköset,) joita procaster repii EPG:stä tiedostonimeen. Kun nimblellä ottaa tiedostonimestä ä-kirjaimen pois, kopiointi sujuu hienosti.

Muihin Linuxeihin voi tulla seuraavanlainen herja: "This filename is not valid UTF-8. You should rename it."


Kokeilin PCLinuxOS Live CD:tä ja se on tällä hetkellä paras tiedostojensiirtoon.
Googleta ja lataa PCLinuxOS-N1PTT-TR5.iso tiedosto koneellesi ja polta siitä image levylle. Resot heti oikein, tiedostosiirrot ok, nettiyhteys, kaikki toimii!! jes!!...(lyhyellä mulkaisulla)
Kakkosena NimbleX ja viimeisenä Knoppix. Knoppixen suurimpana ongelmana näytön resoluutio, jota en saa mitenkään oikein (ati radeon 9600 ja reso 1920x1200)