Procaster PVR-6200 T

Terävyydestä muutama havainto: PROCASTER_6X00T_Ver208A_Beta1.1_20070408.mem ja Beta 1.6 on kuvanlaadultaan muita parempia. Mistä asia johtuu, sitä en tiedä. Muilla firmiksillä kuvanterävyys on enemmän tai vähemmän "turvakamera" luokkaa. Ero ei kuitenkaan ole kovinsuuri. Myös 209c näyttäisi olevan terävyydeltään ok!.

Tällä hetkellä käytössäni on 209c. Joitain toiveita, mitä seuraava firmis mahdollisesti sisältäisi:

Ok napilla avautuu "Kaikki kanavat" ikkuna. Ikkunan asemointia kannattaisi nostaa kanavalogojen tasolle (keltainen).
Optinen harha näyttää, että isompi ikkuna olisi vieläkin alempana, kuin mitä se todellisuudessa on (punainen). Johtuen isomman ikkunan "pallukasta". Ikkunan asemointi kanavalogojen tasolle olisi helppo tehdä?. Moititaan nyt samalla tätä OSD:n fonttia, joka ei erottele kunnolla numeroita 5 ja 6 (mustat renkaat)

Tulipa mieleen että jos OSD:n fontti onkin ok, (kuka ääliö tekisi juuri tuollaisen fontin?) mutta jos kaikki valikot on puristettu "matalaksi". Katso kellon taustalogoa, tai "lajittele" sanan edessä punainen pampula. Kaikki ovat soikeita! Numero 5 on varmaan ok, mutta puristettuna lähentelee kuutosta. Luulen että fonttina on Arial tyypin fontti (lihavoituna), ja vielä litistettynä. Nollat on lähes pyöreitä, iin pisteet yhdistyvät ja näyttävät pikku L-kirjaimelta ym. Tämän takia luettavuus ns. "syvältä".

Valikoiden litistysteoria on totta. Beta 1.6 ja uusimmalla 209B firmiksellä Procasterin käyttöjärjestelmä on mennyt pari kertaa tilaan, jossa käyttiksen kaikki valikot on liian korkeita. Inforuutu ei mahdu näytölle. Esim Ylen tekstit ei näy kokonaisuudessaan. Kaksirivisen tekstityksen ylin rivi näkyy ainoastaan (Ylen irto-tekstit). Yllätys oli suuri, kun kävin tässä tilassa vilkaisemassa Teksti-TV:tä. Teksti-TV oli paljon LUETTAVAMPI kuin "normaalitilassa". Elikkä koodinvääntäjät, ottakaa Teksti-TV pois tuolta litistysloopista!!

Antennisignaalin voimakkuus ( tai laatu ) vaihtelu tiputtaa Procasterin tähän tilaan helposti. Antennipistokkeen irroittaminen, tiputtaa boxin valikot "korkeaan" tilaan. Aikaisemmilla versioilla en muista näin käyneen.

Tästä tilasta ei pääse pois, kuin tuulettamalla töpseliä. Pari huonolaatuista kännykkäkuvaa kyseisestä ilmiöstä.

Teksti-tv näkyy korkeassa tilassa, niin kuin pitääkin. Vielä kun fontin saisivat muutettua... Ja otettua tekstiTV:n litistetystä tilasta pois.

TekstiTV:n fontista...

Tässä nykyinen (litistetty) tekstitv-näkymä, keltainen reunus näyttää näkyvän kuva-alan. Venytys isommaksi ja fontin vaihto voisi tehdä ihmeitä. Kirjaimista pieni-i ja pieni-l kirjain sekoittuu helposti. Hmm.. ja numeroista 5 ja 6.

Sama kuva, mutta tekstitv-fontiksi laitettu Lucida Console (ei lihavointia) ja näyttöala kasvatettu. Mielestäni alakuva on luettavampaa. Ehkäpä nämäkin muutokset olisi kohtuu helppoja testata/toteuttaa??.

Jos koodaajalle jää luppoaikaa, voisi tekstitv:en laittaa esim. NOKIAn boxeista tutun siirrettävän valinnan. Kun sivu aukeaa, ensimmäinen kolmenumeroinen lukusarja valitaan. Tässä esimerkissä punainen neliö on ensimmäisen lukusarjan päällä.

Nuolinäppäimillä voi valintaa siirtää seuraavaan 3-numeroiseen lukusarjaan. Kun valinta on siirretty, voi valitulle sivulle siirtyä painamalla OK-näppäintä.

Taitaa olla turhaa toivoa fonttiin korjauksia, kun saman laitevalmistajan muissa värkeissä on sama fontti / valikoiden litistys ongelma.


Etupaneelin näyttöön joko kanavanumero tai kellonaika.


Jos yhden kanavan EPG jätettäisiin ennalleen, niin monikanavanäkymä voisi olla seuraavanlainen.
Se on juuri samanlainen kuin entinenkin, paitsi 90 astetta kallistettu. Tähän samaan EPG-tilaan ovat päätyneet lähes kaikki digiboxin valmistajat. Kerrallaan näkyy 2h jakso, valintaa (keltainen) voi liikuttaa nuolinäppäimillä ja aikavieritysta page up-down napilla. Tallennus "japsilipulla" niin kuin ennenkin. Mitään "peräkylän" ylhäältä alaspäin vierivää aikajana systeemiä ei kannata enempää kehittää.