LightScribe Verbatim vs. Primeon

Tässä "mutu-testissä" pähkäillään, millä levymerkillä tulee paras kontrasti poltettavalle pinnalle? Merkkejä on ruhtinaalliset kaksi kappaletta, Verbatim ja Primeon. Primeonista on mukana värillinen (keltainen), ja normaalipintainen levy. Verbatimin DVD+R levy on 10 kpl:n spindlestä repäisty (Verkkokauppa / suoratoimitukset).  Verbatimin 25 kpl:n spindlen levyt on taasen hieman erilaisia, ...testaillaan seuraavalla kerralla.

Ajatuksena värillinen pinta on hyvä, jos haetaan kontrastia. Mutta käytäntö on jotain muuta, keltaisen primeonin kontrasti jää selvästi verbatimistä ja normaali primeonista. Epäilys, että muutkin värilliset levyt on yhtä "harmaita" on suuri. Pettymys se oli itsellenikin, odotukset olivat korkealla juuri keltaisen levyn kohdalla. Normaalipintaisista levyistä pitemmän korren vetää Primeon. Primeonin musta on aavistuksen mustempaa kuin verbatimin. Kuvissa ylhäältä lukien Primeon DVD-R, keskellä Verbatim DVD+R ja alimmainen Primeon DVD+R.

Tein myös sellaisen havainnon, että Primeonin levyt on ohuempia kuin Verbatimin? Käytännön eroa sillä tuskin on, virheitä ei ainakaan vielä ole tullut esille.

Outoa, että Primeonin CD-R (yellow), musta on todella mustaa??
Juuri tätä kontrastia hain DVD levylle. Kokeillaan seuraavalla kerralla oliko yksilövika, polttovika vaiko ominaisuus.

Syy selvisi, miksi yellow-label pinta jäi harmaaksi. Poltto-ohjelma ei tunnistanut Primeonin värillistä pintaa oikein. Pari korjaustiedostoa, ja mustakin alkoi löytymään DVD:n pinnalta.