Kristall 2000

Lasihiomakone

Lasihiomakoneenani on ollut Kristall 2000. Vuosia käytettyäni, hiomaterä alkoi olla niin tylsä ( tai tukossa ), että päätin ostaa uuden terän. Ritilä koneen päällä oli myös ottanut siipeensä, ja kulunut terän kohdalta kuopalle. Jossain internetissä oli ritilöitä myynnissä muutamalla eurolla. Pitääpä pitää silmät auki.
En halunnut ostaa inlandin vakioterää, vaan jonkun muun valmistajan. Aikani netistä etsiessäni löysin Glastarin 3/4" terän jota oli kehuttu. Hinta oli aavistuksen normaalia kalliimpi $32,95. Huom! hinta dollareina. Ensivaikutelma oli tosi positiivinen, terä leikkasi lasia kuin kuuma veitsi voita. Noh... ei nyt ihan niin hyvin, mutta paljon paremmin kuin aikasemmin. Toivotaan, että terä ei mene niin nopeasti tukkoon kuin alkuperäinen.
Samalla tilasin Aanrakun tuplateräpakkauksen, jos tuo GlaStarin terä ei jostain syystä toimi. Pakkauksen takana oli ohjeet kuinka terä puhdistetaan, jos tukkeutuu. Tai näin itse ymmärsin.

Nick's Grinder's Mate, hiontaa helpottavat pihdit. Pienikin lasipala pysyy jousivoimalla pihtien hampaissa.
Pihtien huono puoli on se, että vesi ei nouse lasille. Tämän ongelman ratkaisin tekemällä uuden renkaan hiomaterän juureen (musta). Renkaan reunalle laitoin pystyputken josta vesi nousee terälle. Putken yläpään reiän koko oli kokeilemalla etsittävä. Liian pienellä reiällä vesipärskeitä lensi jokapuolelle.
Nyt vesi nousee lasinkorkeudelle!
Renkaan pintaan oli liimattava valkoista muovia 2-komponenttiliimalla. Musta on huono väri, ei näe hiontaviivaa.