Pussiton pölynimuri AEG Twin Clean ATC 8240

Ajatuksena pussiton imuri on hyvä, mutta toimiiko se tosielämässä ?

Pölypussien hinta on kohonnut jo sellaiselle tasolle että hirvittää, 5 kpl S-Bag pusseja maksaa n 9 - 10€. Markkoina n 12 mk/kpl, siinä vähän mietittävää!
Noin silmämääräisesti tutkittuna S-bag pölypusseja, niitä ei oltu tehty mistään arvokkaasta setelipaperista vaan näyttäisi olevan tavallista paperia ja pahvia. Joku vetää välistä ja paljon.
Pussitonta imuria tyhjennettäessä, miettii että taas tuli 12 mk (2€) säästettyä. Pussittomuus houkuttelee käyttämään imuria myös useammin.
Imuri käynnistyy kahvasta, jossa on MAX, MIN ja OFF. Imurissa on vain kaksi nopeutta. Ei portaatonta säätöä. Tämä seikka oli yllätys itselleni.

Tehonsäädöstä ei välttämättä ole väliä, jos omistaa kiinteät lattiat. Tällä tarkoitan parkettia, laattaa tai laminaattia yms.
Mutta jos esim. muovimatto on ns. "uivalla" asennuksella. Imuri vetää 2-asennolla maton lattiasta irti ja mattosuulakkeeseen niin että imurointi muuttuu raskaaksi. No, onhan siinä se pienempi nopeus
Erään arvovaltaisen lehden testien mukaan juuri tämä imuri soveltuu pitkille karvoille. No, olen asiasta hieman eri mieltä...
Lattiasuulake pitää huoltaa säännöllisesti. Suulake ei sovellu pitkäkarvaisen Collien omistajalle. Syytä ei ehkä tarvitse kertoa.
Karvat kerääntyvät pyörivän harjan ympärille ja lähes tukkivat imuaukon. Täytyy etsiä korvaava lattiasuulake, sellainen jossa ei ole liikkuvia osia.
Karvat leikataan ja nypitään harjasta irti.
Harja karvojen poiston jälkeen.
Räsymattojen hapsut ovat myös lattiasuulakkeelle myrkkyä. Jos käy niin että hapsut ovat imeytyneet suulakkeeseen, silloin ei auta kuin sammuttaa imuri ja vetää suulake irti. Kannattaakin maton hapsut imuroida nuolensuuntaisesti.

+ Imuteho
+ Suodattimien kääntö ja autom.puhdistus toimivat hyvin
+ Pestävä Hepa-suodatin

- imuri ei sovellu pitkille karvoille. Suulakkeen pyörivä harja tukkeutuu ja imurissa karvat jäävät ns.keskipakoisputkeen, eivätkä mene säiliöön.
- imuri ei toimi lattialla jossa on muovimatot "uivalla" asennuksella.