Logitech G5 Laser Hiiren parantelu

Siirtyminen 24" laajakuva näyttöön toi mukanaan hiiri ongelman. Vanhan jyrsijän kursorin liike jäi niin hitaaksi että jotain oli tehtävä. Siispä miettimään minkä hiiren valitsisin. Valintani oli Logitechin G5 laser mouse. Tiesin jo etukäteen, sen sopivan kädelleni ja nopeuden/tarkkuuden olevan ok.

Kuvan hiirialustasta sen verran, että on paras keksintö pitkään aikaan. Kovamuovia, voi pestä ja kitka on n. puolet vanhaan tekstiilimattoon verrattuna. Tuon alusen hain lähimmästä Biltema liikkeestä ja olen ollut siihen tyytyväinen.

Samaa tyytyväisyyttä en havainnut G5:n kanssa. Hiiren rulla oli jäykkä ja oli tuntumaltaan erilainen rullatessa sivua ylös tai alaspäin. Puhumattakaan äänestä, joka toi jänisräikän mieleen. Optimistisesti ajattelin, että jospa käyttö hieman löysentäisi rullaa. Eikös mitä, muutaman viikon tuskailin ja tunsin kuinka herne meni nenään. Sitäkin tulin miettineeksi että minkä ihmeen takia hiiren rullassa pitää olla tuo "jutkahteleva" ominaisuus? Luuleeko valmistaja että rulla jää pyörimään jos sormen nostaa ylös?

Hermot meni , ja oli pakko kaivaa ristipäämeisseli esille. Ruuvit, joita on 4 kpl ja niiden sijainti paljastuu oheisesta kuvasta. Merkitty punaisella ympyrällä.

Avaa kuoret ja taita yläosa alaosan viereen. Johtoa ei ole pakko irroittaa. Avaa rullan edessä oleva ristipääruuvi niin saat rullan irti.

Purkamista pitää jatkaa, kunnes rullan sisältä paljastuu pieni jousi ja kuula. Nämä osat kun jättää pois kokoonpanosta, niin G5 hiiri muuttuu salonkikelpoiseksi. Jousi ja kuula on myös sivun ensimmäisessä kuvassa.