NOKIA 3310 päivitys ja taskulamppu

Nokia 3310 Ledistä ja vähän muustakin ...

Kännykän ohjelmisto on muutettu 3310 --> 3315. Suurimmat muutokset olivat:

  • Automaattinen näppäinlukko, säädettävällä ajalla. Erittäin hyvä!
  • Tekstiviestit salasanan takana.
    Vaikka kapula jää pöydälle, niin muut ei pysty lukemaan txt-viestejä.
  • Näytön valot himmenevät kuten uusissa puhelimissa
  • Kuvaviestin editointi. Kuvankäsittely valikko.
  • Tekstiviestin merkkiäänen vapaa valinta.
  • + Jotain muuta
nokia
Kännykän ohjelmiston siirtoon tarvittavat kaapelit. Akun alla on 4-kytkentänastaa jonne kaapeli tulee.
nokia
Ohjelmisto ja valinnat. Jos luurissa on kohtuu uusi "käyttis" niin silloin voi ottaa nämä ominaisuudet käyttöön tällä ohjelmalla.
Sitten vain kaapelit kiinni, 3310:iin virrat ja "Convert 3310 into 3315" ja uudet ominaisuudet on käytössä.
Näistä ei tämän enempää, ohjeita on netti pullollaan.
nokia

Ledin laitoin antenniluukun alle. Luukun ja rungon välissä on nipinnapin tilaa 5mm ledille, vastukselle, johdoille ja katkaisimelle. Luukku kannattaa aukaista kuvan osoittamasta kohdasta (punainen), muutoin luukun "kynnet" voivat katketa tai murtua.
Lediksi valitsin 5mm värittömän ledin. Kannattaa myös valita niin kirkas kuin elektroniikkaliikkeestä vain löytyy. Tiedustelin liikkeestä, pitääkö laittaa vastus. Myyjän mielestä ei, mutta testailtuani lediä, ledin "jalat" lämpenivät hieman, joten laitoin lediin 10 ohmin vastuksen (kaiken varalta).
Joudut avaamaan kännykän (torx ruuvit) vielä pienempiin osiin kuin kuvissa. Lediä ei voi asentaa antenniluukusta. Sama kuin yrittäisi tapetointia postiluukun kautta.

Sininen nuoli osoittaa ohjelmistopäivityksen kytkentänastat.

 

nokia

 

Ledille otin virran akun pinneistä, joihin tinasin johdot kiinni. Reiän lediä varten ja katkaisimelle tein pienoisporakoneella (jyrsinterä + timanttiviila).

Muuta liimaa ei talossa sattunut olemaan sillä hetkellä kuin kuumaliimapistooli, jolla laittelin katkaisimen ja ledin paikoilleen. Ja kännykän kuoreen tein viilalla sopivan kokoisen aukon. Katkaisin on juuri sopivalla syvyydellä, että sormilla sen saa päälle mutta ei takerru esim. vaatteisiin.

Loppukommenttina voin sanoa että ledi toimii paremmin, ja valaisee paremmin kuin esim. Nokia 5100 (kumipamppu/seepra) kännykän tehdasvalmisteinen led viritys. Osat tuli maksamaan n. 2 - 3€

"Jos Ledin anodia ja katodia kutsutaan jaloiksi, niin Ledillä on paha skolioosi"

nokia